Utforska Dalarnas Natur & Vildmarksliv (2 dagar - 3 nätter)

Pris från 4500 SEK

per person
Giltig från fre 01 jun 2018 - sön 30 sep 2018

Välkommen till Orsa. Här är vyerna enastående och med vildmarken inpå knuten. Utforska vildmarksliv och orörd natur på nära håll i centrala delarna av Sverige. Det här paketet ger dig nya och spännande upplevelser och dina guider och hyresvärdar kommer att förse dig med minnen du inte kommer att glömma.

Måndag - Ankomstdag. Incheckning från 15.00

Tisdag - Dag 1
Följ en forskare till Vildmarken och Björnens hemvist. - Engelsk guidning!
Ca 13.00 blir du hämtad vid ditt boende och dina chaufförer kör dig till Kvarnberg där du möter dagens guide som har stor erfarenhet från Skandinaviska Björnforskningsprojektet. På den här 6-timmars exkursionen (14.00-20.00) besöker du utställningscenter och lär dig mer om svenska brunbjörnas liv och hemvist. Du blir också guidad genom svenska skogar för att söka efter färska björnspår och du blir visad till ett av björnarnas vinteriden. Du blir också demonstrerad hur man lokaliserar vilda björnar via radiosignaler. En varm måltid med kaffe serveras vid lägerelden.

Onsdag - Dag 2
Utforska skogen!
Ca 17.00 blir du hämtad vid ditt boende och skjutsad till Restaurang Lissäng på Smidgården i Fryksås där du får avnjuta en utsökt måltid av älg och med hemgjord dessert. Medan du äter middag kan du passa på att njuta av den enastående utsikten över Orsa sjön och Siljan. Efter middagen tar guiden med dig ut i skogen på små grusvägar för att söka efter all sorts vildmarksliv. Målet är att få en skymt av "Skogens Konung" - Älgen! Vår guide har fantastiska kunskaper i Dalarnas vildmark och överlevnadskunskap. Berättelserna fortsätter sedan runt en öppen eld och en kopp kaffe mitt i skogen.

Välj det boendealternativ som passar dig.
Eget hus vid en svensk bondgård på landsbygden nära Orsasjön (självhushåll) eller bo i bekväma stugor med hotellstandard i en genuin fäbod med vacker utsikt över Orsasjön. Boka ett mysigt Bed & Breakfast i centrala Orsa eller ett mer äventyrligt boende med självhushåll i Orsas skogar 40 km norr om Orsa. Du kan också bo på ett hemtrevligt vandrarhem med gångavstånd till Orsa centrum eller sov gott på hotell med restaurangmöjlighet och utsikt över Orsasjön bara 3 km från Orsa centrum.

Pris från SEK 4500/person för boende i självhushåll. Tillägg för enkelrum.
Pris från SEK 5250/person för boende med hotellstandard inklusive frukost, sänglinne och avresestädning. Tillägg för enkelrum.

Paketet inkluderar:
3 övernattningar
6-timmars Björnexkursion med middag vid lägereld.
3-timmars Älgsafari + Älgmiddag på restaurang.
Transporter till/från ovanstående aktiviteter.
Paketet vänder sig till personer från mimimum 12 år.


Kundservice


Boka med oss

  • Dalarnas största boendeutbud
  • Inga bokningsavgifter online
  • Förmånliga paketerbjudanden
  • Resegaranti vid paketbokning
  • Säker e-handel

Betalningsalternativ